Владимир Дубов стигна финала на турнира по борба в Полша. За титлата по-късно днес националът ще спори с японеца Хигучи Рей в кат. до 57 кг на свободния стил. Бившият световен и европейски вицешампион стартира с успех срещу румънеца Адриан Хайдук с 8:0, после победи основния си конкурент за място в отбора Георги Вангелов с 5:0, а на полуфиналите се справи с руснака Исмаил Мускаев - 12:6.

При 74-килограмовите на свободния стил Мирослав Киров още на старта в категорията срази основния си претендент Георги Иванов със 7:1, но след това на четвъртфиналите бе спрян от казахстанеца Абдулхаким с 10:15 и отпадна.  В кат. до 80 кг на класическия стил Даниел Александров загуби в първия си сблъсък на тепиха от унгареца Петер Баши с 0:8. В същата категория Илиян Георгиев отстъпи пред беларусина Павел Паминчук с 1:4

. Само Георгиев обаче стигна до репешажите за бронза, където ще излезе по-късно срещу американеца Патрик Мартинес. При 98-килограмовите на класическия стил бившият световен шампион Елис Гури също загуби на старта - от поляка Радослав Гризбицки с 0:3.  В същата категория Владислав Методиев падна от кубинеца Даниел Кабрера с 0:8, който го изтегли в репешажите, където съперник на българина ще е Дзенченка (Беларус).

Националите ни са на подготовка в Полша вече седмица, а надпреварата е част от подготовката за олимпийските игри и определяне на борците за Рио. Квотите не са поименни, а състезателите ще бъдат обявени от треньорските щабове в последния момент.