Запаленият левскар Владислав Крамфилов, по-известен като Влади Въргала, ще е водещ на церемонията по награждаване на най-добрите “сини” спортисти за 2017 година.

Традиционното събитие ще е в зала “Родина” на националния стадион “Васил Левски” утре (18 януари) от 12 часа. Организаторите от обединен спортен клуб “Левски” са решили да връчат по три приза за най-добър спортист, както и за най-перспективен млад състезател, вместо да обявяват обичайната призова тройка. 

Като част от кампанията “Спортът и книгата”, която подема кметицата на район “Подуяне” Ева Митова, победителите в отделните категории ще получат освен плакети и книги. Сред избраните заглавия има световно известни класически издания и българска литература. Към кампанията, която е част от “София 2018 – Европейска столица”, се присъединява и клуб Левски.   

Отделните категории, в които ще бъдат давани награди са: Най-добър спортист за 2017 г., най-добър перспективен млад състезател, треньор на годината, отбор на годината, и специалния приз за “всеотдайност”.  

Наградите ще връчат “сините” олимпийски шампиони и медалисти - Ваня Гешева, Мария Гроздева, Таню Киряков, Иванка Христова, Георги Мърков и Александър Томов, както и кметът Ева Митова, зам.-кметът Ани Бързанова и председателят на Левски Бранимира Цветанова.