Легендарният баскетболист Владе Дивац е новият президент на Олимпийския комитет на Сърбия. Роденият на 3-ти февруари 1968-ма година Дивац приключи успешно четиримесечната си кампания и днес бе избран на високия пост в страната си. След две световни титли, три европейски и два сребърни медала от Олимпийски игри като състезател, сега Владе Дивац застава начело на сръбския спорт за следващите 4 години.

„Спортът ме изгради като човек и ме научи не само да се състезавам, но и как да водя тим. Готов съм да започна работа, мотивиран съм и мобилизиран за всичко, което ми предстои. Искам да върна на сръбския спорт това, което ми даде. Трябва да предизвикаме позитивен тласък и популярност на зимните спортове”, сподели Дивац.

Президентът на баскетболния Партизан Предраг Данилович коментира избора на своя бивш колега: „Много съм щастлив, че Владе е новият президент. Радвам се като негов приятел, но и като човек, който познава възможностите му.” Председателят на сръбския баскетболен съюз Драган Капичич пък добави: „Радвам се за избора му. Дивац е човек със сериозен капацитет и може да въведе нови неща и система в спорта.”