Украинецът Виталий Кличко защити световната си титла при най-тежките професионални боксьори във версия Световен боксов съвет (WBC). Той се наложи в 12-рундов мач над претендента Хуан Карлос Гомес (Куба) с технически нокаут в 9-ия рунд заради явно превъзходство.

Срещата премина при тотално превъзходство на украинеца, който на няколко пъти намираше сериозни пробойни в защитата на Гомес. Отначало срещата беше сравително оспорвана и докато в началните рундове Кличко с труд намираше пролуки в гарда на кубинеца, то с течение на мача това му се удаваше все по-леко. В петия рунд Кличко успя да направи сериозна аркада под дясното око. Но в следващия рунд Гомес си върна с яростна атака до въжетата и на лицето на украинеца се появи кръв.

В 7-ия рунд Кличко изпрати съперника си в нокдаун, като Гомес не успя да отговори на поредицата мощни удари и след един такъв буквално се свлече на ринга. В 9-ия рунд най-напред съдиите отнеха точка на Кличко заради нарушаване на правилата при атака, но веднага след това той успя да прати Гомес във втори нокдаун. Гомес все пак продължи боя, но не за дълго- минута и 12 секунди преди края на рунда съдията на ринга прецени, че няма как да продължи срещата и победата беше присъдена на Кличко.

Това беше първа защита на титлата от Виталий Кличко след като си я върна през ноември миналата година в мач с нигериеца Самуел Питър. За Гомес това пък беше първи опит да стане световен шампион при най-тежките, след като има титли в по-леки категории до 2002-а година.