Виталий Кличко защити за 11-и път своята титла на световен шампион в супертежка категория във версията на Световния боксов съвет (WBC). 41-годишният украинец победи с технически нокаут в четвъртия рунд съперника си от Германия Мануел Чар, за когото това бе първо поражение в кариерата му.

Кличко действаше доста по-активно от претендента и във втория рунд успя да го изпрати в нокдаун. В четвъртата част след допуснат ляв удар Чар получи сериозна травма в дясното око и реферът след препоръка на лекаря предсрочно присъди победата в полза на Кличко. Това стана 56 секунди преди края на рунда.

Боят се проведе в спортния Олимпийски комплекс в Москва и бе наблюдаван от 30 000 зрители. Украинският ветеран вече има 45 победи и 2 загуби, докато роденият в Бейрут Чар остава с 21 победи и фиксира първа загуба. Той остана разярен от съдийското отсъждане и протестира дълго, но нямаше никакво съмнение, че мачът трябва да бъде прекратен, след потока от кръв, който се изля от окото на Чар. Смята се, че след този бой Кличко ще прекрати кариерата си, но самият той не е правил официално изявление за това. /БГНЕС

Виталий Кличко победи Чар с технически нокаут

източник: Reuters