Хандбалната среща за Купата на България между Спартак и Локомотив ще се играе пред ограничен брой публика поради високите финансови претенции за наем на Двореца на културата и спорта във Варна. Единственото колективно дерби в морската ни столица ще се състои в залата на Първа езикова гимназия, като голяма част от феновете на играта ще бъдат възпрепятствани да присъстват и подкрепят своя отбор, пишат от Пресслужбата на родната федерация по хандбал.

"Няма как да платим 3600 лева за въпросния мач. Наемът за Двореца на културата и спорта е непосилен и затова намерихме алтернатива в залата на гимназията. Това обаче ще ограничи достъпа на публика, защото местата не са повече от 200. Опитахме всичко по силите ни , но след завършване на ремонта в Двореца, финансовите условия скочиха до небето", коментира президентът на Спартак Росен Добрев.

+Единственият колективен спорт във Варна, който има два отбора в елитна група е хандбала и явно на никой от Общината не му пука, че ще има доста хора, които няма да могат да го гледат на живо. Другата възможна зала е „Черно море”, но там покрива тече, а настилката е стара и не става за игра. На мачовете от европейските турнири през миналите години събирахме над 2000 човека фенове, но наема в Двореца на културата и спорта  беше около 500 лева. Сега е невъзможно да извадим тези пари и сме принудени да играем дербито в ограничени условия", сподели още Добрев.

Срещата между двата варненски тима е ¼-финал за Купата на България в събота от 13:00 часа  и победителя от двубоя се класира за  финалната четворка на 11 и 12 март в Габрово.

Въпреки всичко отборите на Спартак и Локомотив се готвят усилено за предстоящия мач, като в тима на „соколите” поради контузия няма да се появи крилото Мартин Тодоров.

"Определено Локомотив са фаворити. Те са и водещия отбор в първенството без загуба, а ние сме млад отбор. Това не означава , че ще се предадем, напротив, трябва да изиграем мача на върха на възможностите си. Имат своите слаби страни и тактиката ни дано сработи. Дерби е и всичко може да се случи", заяви наставника на Спартак Пенко Златев.

Колегата му от Локомотив Никола Карастоянов беше категоричен, че тима му няма да подцени съперника, защото залогът е много голям.

"Абсурд е да не играем на 100%. Това е последния ни мач преди двубоите със сръбския Слога от европейските турнири и една победа в дербито, било то и за купата, ще ни вдъхне повече увереност и самочувствие за срещите от Чалъндж къп. Твърдо излизаме за победа. И първенството и Купата на България са ни цел този сезон", каза Карастоянов.

Ето и всички мачове от ¼-финална фаза на Купата на България, мъже :

18 февруари 2017г. (събота)

13:00 Спартак – Локомотив Вн

14:00 НСА – Фрегата

19 февруари 2017г. (неделя)

14:00 Пирин ГД – Добруджа

15:00 Осъм – Чардафон