Тази събота в Южния парк предстои нещо рядко срещано и суператрактивно. По покана на София – Европейска столица на спорта, в България пристигат четирима от най-великите световни майстори на юнисайкъл – изпълнения с едно колело. Те ще направят своите демонстрации по време на организирания от София2018 Ърбън Фест „Спортувай в твоя град“.

Спортният празник с начало 9 часа сутринта включва атлетически кросове, баскетбол 3х3 и футбол на малки вратички, велообучение, велонадпревари и др., наред със забавни игри, конкурси и викторини с много награди.

Черешката на тортата ще бъдат виртуозните изпълнения на четирима супермайстори на юнисайкъл, които са с начало 12 часа. Шоуто на едно колело ще предостави на зрителите спиращи дъха трикове и професионални 
изпълнения.

За тази цел София – Европейска столица на спорта и с Mini Art Foundation поканиха в България четирима членове на групата MAD4ONE TEAM RIDERS:

В дисциплините URBAN:
Адриен Делекро от Франция – стрийт, флат, трайълс и хокей
Пиер Стърни от Швейцария – трайълс, стрийт и флат

В дисциплините FREESTYLE:
Кати Бол от Германия
Райън Олферс от Дания

Наред с тях ще видим уменията на Галина Рьом-Рожбек, която също ще се изявява във фристайл, трайълс и перформънс като представител на Sofia Unicycle Club & Mini Art Foundation.

Изпълненията ще бъдат соло и на двойки във фристайл, трайълс, скокове на височина и на дължина. Ще има и специално изградена уъркшоп зона, където зрителите и участниците съвместно ще опитат да карат юнисайкъл велосипеди под вещото ръководството на специалистите. Всички трикове и изпълнения ще бъдат на фона на музика. Състезателите ще демонстрират парад, престроявания с цел да доставят максимално шоу на зрителите.

През целия уикенд виртуозите на юнисайкъла ще презентират на различни популярни и символични за София градски локации техните забележителни умения.

Заедно със супершоуто, за шеста поредна година ще се състои турнирът по баскетбол 3х3 и по минифутбол между елитните столични училища за купата „Васил Манченко“. При баскетболистите шампионите от СГСАГ, водени от Йото Гарабедов, ще защитават трофея, а при футболистите - Първа английска, с треньор Ангел Миланов.

Жребият и техническата конференция за баскетболния и футболен турнири ще се състоят в Инфоцентъра на "София - Европейска столица на спорта 2018" утре, 12 април от 12 часа, като са поканени всички участници от 2017-а година.