Виолета Генчева - Спортният талант на „Еврофутбол“ зае пето място на Балканиадата по джудо, която се състоя на 18 и 19-ти май в Охрид. Българката постигна две убедителни победи с ипони в началото на състезанието в категория до 57 кг. Първо нашето момиче се наложи над Наоми Халас (Румъния), във втората среща се справи с Моника Симич (Сърбия). Въпреки ударното начало, Вили загуби третия си сблъсък от балканската шампионка от Турция – Селин Гюл, а в спора за бронзовия медал претърпя поражение от представителка на Румъния – Ана-Мария Хутану. Причина за неуспеха бе контузията в рамото, която тя получи при равен резултат. Вили Генчева вече има два бронзови медала от Балкански игри по джудо - за кадетки (2010) и за девойки (2011).

Това е поредният успех за талантливата ни състезателка през тази година, след като получи финансиране по програма Спортни таланти на „Еврофутбол“. По-рано през годината Вили Генчева завоюва златен и бронзов медал на Европейското първенство по сумо в Германия. Тя има и бронзово отличие от Европейското първенство по самбо за жени до 20 г. в Кипър.

Друг Спортен талант на „Еврофутбол“ продължава възходящото си представяне – 19-годишната Сара Стайкова. Състезателката на клуб „Левски Триадица“ спечели два сребърни и един бронзов медал във финалите на отделните уреди при жените на Държавното първенство по художествена гимнастика, категория Елит, което завърши във Велико Търново. Сара зае втори места на топка с оценка от 16.000 и на лента – с 15.750, а трета завърши на обръч – с 15.550.

Успехите на спортните таланти на „Еврофутбол“ продължават с първото и третото място на Виктория Тенчева от Световния атлетически ден и Турнир „Младост”, който се проведе на 18.05.2013 г. в Русе. Състезателката на „Локомотив“ Пловдив финишира първа на 100 метра с препятствия при девойките младша възраст – 15.09, като остави след себе си Вискун Елена от Румъния с 15.75. Тя финишира трета на 100 метра след румънката и заелата първа позиция Велислава Стаматова.

Виолета Генчева зае пето място на Балканиадата по джудо в Македония

Другият ни Спортен талант – Борис Недялков, очаква с нетърпение утрешния ден, след като на завършилата втора селекция за националния отбор в Пловдив зае едно второ и едно първо място. Във вторник ще има треньорски съвет на Българската федерация по кану-каяк, който ще прецени кои състезатели ще заминат на Европейското първенство в Познан от 27.06. Борис завърши с 3.44 мин на едноместен каяк на 1000 метра, което бе достатъчно за втората позиция. Първото място на 4-местен каяк обаче бе заслужено – с време 3.02 мин и в екипаж със Станислав Димитров, Николай Костов и Вилиян Бъчваров.