Спортният талант на „Еврофутбол“ – Виолета Генчева се класира на пето място на Световното първенство по самбо за жени до 20 години, което се проведе на 12 и 13 октомври в Солун.

19-годишната състезателка на „Левски“ стартира много добре срещу Анна Журавлева от Русия и я водеше минута преди края с точка и една активност. Но, малко преди финала рускинята атакува и успя да се наложи с 3 точки. В последствие Журавлева стана и шампионка, с което успя да изтегли Вили по пътя на медалите. В следващия си двубой българката постигна лесна победа с убедителното 6-0 срещу сръбкинята Андея Фабиан. За съжаление в спора за бронзовия медал нашето момиче излезе веднага след предишната си среща, а умората бе в основата на поражението от Ксения Данаилович от Беларус. „Загубих медал и съм много разочарована!“ – сподели Вили веднага, след като се върна от Гърция. „Нямам обяснение защо загубих в първата среща, но това се оказа решаващо за крайното класиране“ – допълни тя. Припомняме, че през август Вили получи много тежка контузия – изваждане на ляво рамо, което значително наруши подготовката й за Световното първенство.

Тодор Георгиев

източник: Еврофутбол

Друг Спортен талант на „Еврофутбол“ – Теодор Георгиев завоюва златен медал в категория до 74 кг. на Купата на България по таекуондо, която се състоя през уикенда в зала „Фестивална“.

21-годишният дупничанин се пребори без проблеми с двама представители на Гърция и си осигури първото място. Във финалния сблъсък Теди беше повече от убедителен, след като противникът му се отказа по време на срещата заради очевидната разлика в класите. Отборът на Теди – „Гладиатор“ пък се окичи с отборната титла. В Купата на България участие взеха представители на седем държави, сред които Румъния, Сан Марино, Молдова, Норвегия и други.

Владимир Далаклиев, който също е таекуондист, отпадна още в първия кръг на супер силния турнир от клас „А“ в Израел, който дава точки за световната ранглиста. Влади, който е Спортен талант на „Еврофутбол“ за втора поредна година, срещна представител на Франция в категория до 69 килограма и след оспорвано 4-4 в редовното време се стигна до т. нар. златна точка, която за съжаление спечели неговият съперник.

Първо място грабна и Митко Ценов в лекоатлетическия пробег „Варна“, който се проведе в събота по улиците на морската ни столица. Митко завърши пред съотборниците си Иван Попов и Йоло Николов. В надпреварата участваха над 120 състезатели от 27 клуба.