Миналата седмица шефът на Световната федерация по кеч Винс МакМеан изпрати на всичките си бивши и настоящи звезди писмо, в което се казва, че той е готов да плати за рехабилитацията на всеки един тях, който чувства, че има нужда да се лекува от пристрастяването си към наркотични вещества и забранени стимуланти.

Това е една от най-големите стъпки, които предприемат от WWE, в борбата срещу използването на стероиди и други вещества от този вид, чиято прекалена употреба доведе до много смъртни случаи във Федерацията.

Днешното издание на „Sun” представи текста на писмото на боса на развлекателния спорт към състезателите.

„В последните десет години, много голям брой кечисти починаха – причина за някои от смъртните случаи се оказаха алкохола и наркотиците.

В опит да предотвратим такива трагедии и в бъдеще, от WWE сме готови да поемем изцяло разходите на всеки един наш състезател, който иска да се лекува от зависимостта си към алкохола или наркотиците.

Нищо няма да бъде изискано самите спортисти или техните семейства. Помощта ще им бъде оказа без значение при какви обстоятелства е трябвало да напуснат Федерацията или продължителността на времето, което са прекарали в нея.

Ако нямат подобни проблеми, но знаят за бивш кечист, който страда от тях, ги молим да се опитат да го убедят да се възползва от възможността, която предоставяме в момента.

Всички задружно трябва да се опитаме да попречим да се случи някоя нова трагедия.”