Победителката в многобоя от Световната купа по художествена гимнастика в София – Дария Кондакова, ще участва на Световното първенство след месец във Франция. Благодарение на успеха си в съботната надпревара, тя спечели място в националния състав на „сборная” за шампионата на планетата, който ще се проведе след месец в Монпелие.

Новината съобщи старши треньорът на руския тим Ирина Винер.

„Със сигурност вече мога да кажа, Дария ще бъде включена в отбора като втора гимнастичка, тъй като първото място е за Евгения Канаева”, сподели Ирина Винер пред кореспондента на ИТАР-ТАСС, който е в София, за да отрази единствено Световната купа.

„Представянето в София за мен е наистина фантастично, феновете в залата ни посрещнаха топло при изпълненията. Просто не трябваше да допускаме грешки”, добави Винер.

Личният треньор на Дария Кондакова Анна Шумилова пък сподели: „След представянето в събота, мога да ви уверя, че ние ще продължим работата си.”

В неделната програма от Световната купа ще бъдат раздадени медалите на отделните уреди при ансамблите и в индивидуалната надпревара. Състезанието в Арена Армеец продължава в 16.10 часа, входът за зрители е свободен.