Евгения Канаева, Дария Кондакова, Дария Дмитриева и Александра Меркулова ще представят Русия на Световното първенство по художествена гимнастика във Франция. Старши треньорът на „сборная” Ирина Винер потвърди решението си пред медиите.

Шампионатът на планетата ще се проведе във Франция, Монпелие, от 19 до 25 септември.

„Канаева, Кондакова, Дмитриева и Меркулова ще пътуват за световното първенство. Канаева е първата ни гимнастичка, Дмитриева ще представи три уреда, Меркулова – един. Канаева и Кондакова по четири уреда”, разкри Винер.

През уикенда руският тим за пореден път се представи на ниво на Гран при турнира в Берлин. Канаева спечели многобоя, както и надпреварата на четирите уреда. Дмитриева остана втора в многобоя, както и на обръч и топка. Кондакова остана с бронза в многобоя, но взе два сребърни медала (бухалки и лента).

„Съдейки по резултатите всички е наред. Засега. Имаше някакви грешки, но като цяло се представиха добре. Подготовката за шампионата върви на ниво. Предстои ни Световна купа в Ташкент (5-6 септември), но това състезание няма да има отношение. На него ще се състезават Дмитриева и Меркулова”, добави Винер.

Във франция, на Световното първенство, в индивидуалното България ще бъде представена от Силвия Митева, Цветелина Стоянова и Анастасия Киссе.