Спортният талант на "Еврофутбол" – Виктория Радева, спечели сребърен медал от 10-тия международния турнир по шахмат до 18 г. в Сардес (Турция), който се проведе от 29 април до 1 май.

14-годишната пловдивчанка грабна и наградата за най-добре представилата се девойка в надпреварата. Организаторите бяха впечатлени от разнообразната игра на Вики, която е ученичка от Търговската гимназия и изявиха желание да я канят и на следващите издания на турнира.

Друг Спортен талант на "Еврофутбол" - Кирил Милов, стана шампион на България по борба за юноши, след като безапелационно победи всичките си съперници в категория до 84 кг на Държавния личен отборен шампионат, който се проведе на 28 април в Бургас.

Освен това, той спечели и купата за най-резултатен състезател, след като постигна пет убедителни победи. Особено впечатляващ е успехът с 5:1 на 1/8-финала над Йоан Димитров от НСА, който е европейския вицешампион до 23 г.

Иначе Кирил се справи на полуфиналите с Владимир Стойчев от Рилски спортист (Самоков) с 5:0, а на финала надделя с 8:0 над представителя на Локомотив Пловдив – Кристиан Димитров.

Три златни, сребърен и бронзов медал е активът на Спортните таланти на "Еврофутбол" в леката атлетика - Антонио Иванов, Мартин и Веселин Живкови от Ученическия шампионат "зона София", който се състоя в края на април на стадиона на Националната спортна академия в столицата.

Тони пробяга 100 метра за 10.58 секунди, на същата дистанция Веско е трети с 10.78 сек. Той добави и сребро на 200 метра с резултат 22.53 сек. Неговият брат-близнак Мартин грабна първото място на 400 метра и постигна личен резултат 52.3 сек. Второ злато прибави към вече богатата си колекция от медали Антонио Иванов, след като на 28.04 финишира 2-ри на 200 метра с време 22.11 сек.

Трима Спортни таланти на „Еврофутбол“ се съревновават в анкетата на viasport.bg за Най-добър млад спортист за месец април. Това са Димитър Райкин (14 г., фехтовка), Кирил Милов (19 г., борба) и Петър Божилов (15 г., плуване). Всеки може да гласува тук - http://viasport.bg/index.php. Сред медийните партньори са Gong.bg и Дарик радио.