Вече бившият волейболист на Черно море БАСК и настоящ на Рома Виктор Йосифов бе избран за спортист на Варна за месец август в анкетата на sia-dks.com съвместно с Двореца на културата и спорта. За централния блокировач гласовете си дадоха 14 спортни журналисти. Състезателят Виктор Йосифов отсъстваше, тъй като е в Италия и бе представен от изпълнителния директор на „баските” Радка Гинчева и треньора Юли Тупанков.

Треньорът заяви: „Виктор играе на най-неблагодарния пост-център. Състезателят на този пост е зависим от играта на целия отбор. Радвам се, че бе му гласувано доверие от Пранди и очаквано той го оправда.

За отбор на месеца бе избран ПФК Спартак Вн. За лидера в Източната Б група гласовете си дадоха 11 спортни журналисти. На церемонията по награждаването клубът бе представен от треньора Атанас Атанасов – Орела и капитана Боян Илиев.

„Трогнат съм от избора на Спартак за отбор на месец август. Винаги съм твърдял, че журналистиката и футболът вървят ръка за ръка. Посвещаваме спечелената награда на Иван Найденов”, коментира Орела.