Голямото шоу, наречено Супербоул XLVIII приключи, а Балтимор Рейвънс е новият шампион в NFL. В Америка Супербоул е едно от най-чаканите събития дори за хората, които не се интересуват от спорт, заради страхотните реклами, които съпътстват мача и са неразделна част от събитието.

Часовете на Супербоул са смятани за най-доброто време за реклама в САЩ. Ето защо производители, търговци, организации харчат доста за реклама. Самите реклами в Супербоул стават една от най-обсъжданите теми в медиите и шоупрограмите. Клипове се стремят да излязат извън стандартните очаквания за реклама на продукти, в тях са вплетени скрити послания, скечове, хумор, находчивост и оригинални идеи.

Рекламите по време на Супербоул имат дълга история, а с всяка година цената да рекламираш своя продукт става все по-голяма. Тази година 30-секунден клип по време на шоуто струваше 3.8 милиона долара в сравнение с 3.6 преди година. Заради това повечето компании се стараят да направи клипове от около 30 секунди, но има и такива като Самсунг, които са дали 15 милиона долара за своя двуминутен клип, в който участие взима Леброн Джеймс.

Както обикновено, в рекламите, които се показват за първи път по време на Супербоул, е пълно с красавици, известни модели, актьори, певци и разбира се, спортисти.

Вижте ТУК всички реклами по време на Супербоул XLVIII !