Световната и европейска шампионка по художествена гимнастика Анна Бесонова се прости с професионалния спорт на трогателно тържество в нейна чест по време на турнира Дерюгина Къп в Киев, Украйна. Това бе бенефисът на двукратната бронзова олимпийска медалистка, която за последен път излезе на подиума, за да се сбогува с многобройните си фенове.

Очарователната гимнастичка не успя да сдържи сълзите си при топлите и мили думи на редица официални лица, сред които бе и Ирина Дерюгина. Вицепрезидентът на федерацията в Украйна се разплака, след като изчете невероятна поема в името на своята възпитаничка. Иначе популярната със своя твърд характер Дерюгина не въздържа емоциите си преди хилядите фенове в залата.

„Много ми е трудно да говоря, защото подобен момент не бих искала никога да виждам. Тя доказа пред целия свят, че е велика гимнастичка. Никой няма да може да скача по-добре от теб, този скок…” – каза Дерюгина и спря, заради изблика на сълзи.

Бесонова получи статуетка, изобразяваща нейната запазена марка – типичния за нея скок. Състезателката бе почетена лично и от президента на местния олимпийски комитет Сегрей Бубка.