Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков коментира официално откритата обновена лекоатлетическа писта в Правец. „Това е един модерен стадион. Всичко е направено според изискванията на международната федерация. Разработвахме идеята с президента на нашата федерация и мисля, че се е получило нещо голямо. Тази инвестиция от милион и 100 хиляди си заслужава. Тук ще бъдем домакини, както на тренировъчен процес на национални отбори, така и на състезания. Показваме отношението на държавата към леката атлетика. До момента ние направихме пистата, а останалите задължения са към общината. Това е съвместен проект, който ще завърши догодина към март месец. Пистата наистина е актуална”, заяви Свилен Нейков.

По повод останалите изградени съоръжения и зала „Фестивална”, Нейков коментира: „В последните две години за изграждане и реновиране на лекоатлетически писти са отделени около 6 милиона. Предстои ни ремонт и реконструкция на зала „Фестивална”. Имаше дълго време проучване. Ще се съобразим с финансовите възможности. Трудно е да кажем, че ще изградим нова зала. Ще мина към варианта за тренировъчна, но ще става за състезания от по-малък ранг. Ще има реновиране на покрива и инфраструктура.”

Колкото до срещата си с легендата в леката атлетика Сергей Бубка, Свилен Нейков каза: „Говорихме за това, което прави държавата за спорта. За да се поддържа този спортен дух в леката атлетика, трябва да има съоръжения за младите да тренират. Това е въпрос на време.”