“Вече нямам търпение да отида и да опитам от емоцията на Олимпиадата”, сподели през усмивка чаровната Силвия Митева. Най-добрата ни състезателка по художествена гимнастика води последните си занимания в София, преди да замине за Лондон.

Силвия Митева и нейният личен треньор Силвия Митева – старша ще отпътуват за олимпийската столица в понеделник, 6 август, тъй като турнирът в този спорт ще се проведе в последните четири дни от програмата на Игрите – 9-12 август.

В неделя грацията ни се прибра от тренировъчен лагер в Бургас. Днес, Силвия Митева изглежда по-емоционална от всякога, още по-естествена и очарователна от преди. Превърнала се е в истинска жена, готова да преследва мечтите си, но твърдо стъпила на земята.

“Всичко си върви нормално и обикновено, както преди всяко състезание. Доста добре премина лагерът в Бургас, даже доста добре, и се надявам да има резултат. Контузии няма, разбира се, болежки има, като при всеки един спортист, но нищо сериозно. Да се надяваме, че така ще продължи в следващите десетина дни”, добави Силвия Митева след сутрешното занимание на стадион “Раковски”.

В Лондон националката ни ще покаже изящните си съчетания с три нови трика. Емоцията също ще е непозната за нея досега, дебютът на Олимпиада ще е сбъдната мечта за гимнастичката ни, чакана години наред: “От една страна съм много щастлива, от друга – просто вече нямам търпение да отида там. Особено като гледам телевизията, вече някои свършиха даже. Колоездачите се прибраха в България, а аз дори не съм си и помислила да си стегна багажа. И общо - взето, нямам търпение да отида и да усетя от емоцията!”

“Изгледах откриването, въпреки че беше много късно и много ми се спеше. Имаше някои моменти, които бяха много хубави, но мен лично като че ли не бе грабна чак толкова много. Мисля, че предишните откривания са ми харесвали повече”, допълни Силвия Митева.

Самочувствието и увереността й вероятно се дължат на факта, че усеща невероятната подкрепа на родителите си. И двамата са в залата. Посветили са се на нея и мечтата й. Димитър Митев – треньор по спортна гимнастика и Силвия Митева – старша редуват своите професионали съвети, докато грацията опитва поредния елемент, а после пак и пак.

“Ще съм безкрайно щастлива, ако вляза на финала, оттам-нататък каквото стане за мен ще е повече от успех. Основната ми цел е да съм спокойна, да дам всичко от себе си, да изиграя максимално добре и най-вече да играя за публиката и те да го оценят”, каза още очарователната ни гимнастичка.

Тетрадката, в която записва всичко, случващо се на тренировките, елемент по елемент, съчетание по съчетание, е почти на привършване. Самата Силвия обаче разкри, че тя няма да бъде последната. След сбъдването на мечтата, ще дойде нова, а след това друга. "Ще остана със сигурност до края на годината, защото имам още няколко състезания. Надявам се и догодина да остана, дай, Боже, да се чувствам добре."