В наближаването на церемонията по откриването на новата многофункционална зала на 4-ти километър в София, толкова повече нараства и нетърпението на феновете да видят не само съоръжението, но и приятелския мач между волейболните отбори на България и Сърбия.

До момента официално бе обявено само, че датата и 30 юли и че входът ще бъде свободен. В социалната мрежа фейсбук обаче има създадена специална страница посветена на събитието, където се пише, че церемонията ще бъде от 17:00 до 21 часа. Вече 7342 души са потвърдили, че ще присъстват, 3207 са отговорили, че може би ще отидат, а добре знаем , че капацитетът на арената е 12 470 седящи места.

Другото, което вълнува феновете е как ще се осъществи достъпът до мача и откриването. При свое гостуване в Гонг спортният министър Свилен Нейков разкри, че входът ще бъде свободен, но във фейсбук има уточнение, че за да влезе всеки фен на откриването, трябва първо да се снабди с пропуск, който може да получи на касите на залата и че един човек може да вземе най-много два такива пропуска. Въпросните “ценни хартийки” вероятно ще бъдат пуснати ден преди 30 юли на 4-ти километър, а причината е да се осъществи контрол върху бройката на хората, които ще влязат в залата, тъй като при изпълване на капацитетът, вратите ще бъдат затворени. Организатор на откриването и на всички събития на 30 юли е Министерството на физическото възпитание и спорта.

Вече е факт и клипчето, чрез което Владимир Николов, Андрей Жеков и Теодор Салпаров приканват почитателите си да бъдат на 30 юли в новата зала и да гледат на живо България - Сърбия.