Калоян Махлянов-Котоошу записа престижен успех срещу Великия шампион Хакухо и с осмата си победа на турнира "Кюшю башьо" си гарантира запазването на своето звание "одзеки", второ най-високо в йерархията.

Българският Гъливер бе в положение "кадобан" и ако не бе завършил с положителен баланс, щеше да бъде разжалван в "секиваке". Калоян обаче не допусна това да се случи и показвайки класно сумо, постигна целта си в 11-ия кръг. Той победи "йокодзуна" Хакухо в изключително атрактивна схватка, която продължи минута и половина и без съмнение е най-красивата от началото на турнира.

Първият европейски "одзеки" също така спря победния ход на Белия феникс, който нямаше загуба досега. Това бе мач №40 между именития монголец и българския исполин, който вече има девет успеха срещу Хакухо. Другият "йокодзуна" Харумафуджи в същото време допусна втора загуба, отстъпвайки пред Котошогику и така Хакухо остава лидер във временното класиране. Утре съперник на Калоян Махлянов ще бъде Точиодзан, който както нашия има актив от 8 бели точки и 3 черни.