Олимпийската шампионка в тройния скок Тереза Маринова зарадва десетки четвъртокласници от 119 СОУ „Акад. Михаил Арнаудов” в столицата. Именитата ни атлетка се включи в кампанията „Аз обичам спорта” на Министерството на спорта.

Очарователната ни шампионка влезе в ролята на учител по физическо възпитание, а интересът към нея бе изключително голям. Част от учениците дори избягаха от час по история, за да се включат в открития урок на Тереза Маринова, провел се в двора на училището.

Всички хлапета взеха участие в спринтовете и с готовност се съгласиха да участват в състезателките игри, ръководени от новия си учител. И въпреки че Тереза Маринова не спести на малчуганите какво означава натоварена тренировка по лека атлетика, повечето от тях останаха впечатлени от царицата на спортовете.

След края на часа олимпийската ни шампионка подари на четвъртокласниците топки за футбол, баскетбол и волейбол, както и тенис ракети, които ще влязат в употреба още в следващия урок на учениците.

„Надявам се просто да са прекарали приятно, да са се забавлявали, защото когато за тях е приятно, те ще се върнат да тренират доста по-професионално. Смятам, че спортът възпитава, спортът учи и наистина се надявам не само децата, но и самите родители трябва да дават пример спортувайки”, сподели Тереза Маринова.

В края на месец май шампионската ни организира втория по рода си лекоатлетически турнир „Тереза Маринова и приятели” за деца на възраст между 7 и 12 години.

„Първото издание беше много успешно. Децата бяха много доволни. Сега в края на месеца ще бъде второто издание. Радвам се, че успяхме да създадем такова нещо. Надявам се то да стане практика два пъти в годината. Аз ще работя за това”, добави Маринова.