Футболният отбор на Гонг подходи изключително професионално към предстоящия мач от турнира за Купата на Българската лига по футзал. Медийният отбор бе изпратил днес специален скаутски екип с камера, който да разузнае съперника в първия кръг на турнира, в който участие ще вземат 120 отбора. Това са всички тимове, които играят в първенствата организирани от Българската лига по футзал. Едно от тези надпревари е Макдоналдс медия лигата, в която Гонг е водач след преполовяването на шампионата.
Жребият преди седмица изпрати „черните пантери” в битка с отбора на Магнус, който е участник в Английската неделна лига поток Бирмингам. В този кръг съперникът на Гонг се изправи в сериозна битка срещо един от лидерите Бригада. Именто Бригада бе обявен за отбор на месец март в лигата, а традиционната награда от каса бира и специален плакет бе връчен от един от скаутите на Гонг Иво Йовчев.

Изводите за играта на Магнус срещу Бригада остават за вътрешна консумация на треньорския екип, който трябва да изгради тактиката за отстраняването на съперника от турнира за Купата.
Двата отбора се очаква да влязат в остра битка още преди мача, тъй като трябва да се реши кой трябва да се откаже от черните си екипи за двубоя...., но този казуз явно ще се решава на място.

Скаутите на Гонг в неделния следобед обаче бяха сериозно разконцентровани от това, което се случваше на съседния терен. Докато Магнус и Бригада довършваха срещата си на другото игрище се появи и единствения женски тим в Английската неделна лига. Кукувиците излязоха с изцяло розови екипи и се изправиха наравно с момчетата. „Това е един изключително сериозен отбор, който играе всяка седмица само срещу момчета. Не се притесняват от загуби или нещо подобно. Тези момичета са свежия полъх в лигата”, коментира за Гонг един от организаторите Пламен Божидаров.

За медийният ни отбор не остана нищо друго, освен да се пожелае среща с Кукувиците в по-преден етап на турнира за Купата на Българската лига по футзал. А изводите за Гонг от посещението на Английската неделна лига са: Публика, за която доста отбори от А група могат да мечтаят! Атмосфера, като за мач от Англия! Много хора обичащи футбола – без премии, заплати, малко борба за точки, но само за спорта....