С много ентусиазъм и добро настроение завърши тримесечната тренировъчна програма на децата, включени в проекта на Министерството на физическото възпитание и спорта за хора с увреждания и деца в риск.

ВИЖТЕ ВИДЕО-РЕПОРТАЖ ТУК!

Двайсет малчугани от дом „Асен Златаров” и училище „Дорис Тенеди” показаха уменията си по джу-джицу и какво са усвоили по време на тренировките в клуб „Алфа” в столицата. Всички деца изявиха желание да продължат заниманията си с увлекателното бойно изкуство.

„Спортът не е само високо спортно майсторство, а и възпитание. Решението ни е, след като приключи проектът, ние продължаваме да работим с децата и всички, които желаят, ще бъдат подпомогнати, за да продължат да тренират”, сподели пред Гонг президентът на българската федерация по джу-джицу Томо Борисов и добави:

„Децата добиха умения в областта на самозащитата, укрепнахме тяхната дисциплина. Инициативата е от Министерството, което работи с всички федерации, защото идеята е да се развива не само професионалния спорт, но и да има по-голямо приложение в обществото. Трябва да търсим тази социална интеграция между децата, които са изоставени и деца от други училища. Децата са много сърдечни, будни и бързо възприемат.”

ИНТЕРВЮТО МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!