Олимпийският шампион в бокса от 1996-та година Даниел Петров заяви, че настоящите ни национали трябва да са упорити и отговорни. Петров изпрати боксьорите преди заминаването им за Световното първенство в Баку.

„Дано се върнат с квоти. Поне две квоти според мен могат да вземат. Да не предричам, но моето спортно усещане е такова. В Левски има доста добри момчета, които са начинаещи и са в спортно училище. Има доста упорити деца. Талантливи са и доста усърдно се занимаваме с тях. Знаят, да, кой ги тренира. Искат да бъдат като мен и аз просто като ги тренирам си ги тренирам по моя стил, както аз съм бил. Както мен са ме тренирали, така и аз. На някои им е труден този стил на игра, на други е по-лесен, но всеки треньор си има свой стил на тренировка”, коментира Даниел Петров.

Пинчера в момента работи като треньор в школата на Левски. „Да, имам амбиции да вляза в националния тим, като треньор, стига да ме вземат. Зависи вече от самото ръководство. Аз без медал от голямо състезание не съм се прибирал. Може да е бил сребърен, може да е бил бронзов, но в повечето случаи са били златни медали. За квоти не съм имал проблеми. Просто си ги биех противниците и бях много упорит. Затова ми викат Пинчера. Според мен боксьорите ни имат сили, стига да имат воля и да знаят за какво играят. Аз и на момчетата в Левски съм има казал. Те са млади момчета и много им приказвам. Трябва да знаят за какво играят. Тези години са кратки. Трябва да знаят за тези години какво трябва да направят и да постигнат. Иначе после стават на години, животът си минава, годините си минават и трябва нещо да направят през тези млади години. Това искам да им го втълпя в главите на всички. Аз съм им казал на състезателите – режим, много тренировки, отговорност, уважение към треньорския състав и да изпълняват всичко, което им се казва”, заяви още Петров.

„И да си треньор не е лесно, и да си състезател не е лесно. Като треньор отговорността е по-друга. Като състезател се мислиш за килограмите, мислиш си за битките, обаче и на треньора не му е лесно. Сега го усетих, защото ходих на няколко републикански състезания и усетих, че не е лесно. Треньорската отговорност даже може да се каже, че е малко по-трудна, отколкото състезателната. Аз бях много отговорен специално към килограмите. Винаги съм предпочитал да съм по категорията, дори и половин килограм. Гладен съм лягал, жаден съм лягал, но не искам да кантара да ме изгонят, защото това е излагация голяма. Просто бях много отговорен. Затова ми беше по-спокойно. Да, трудно ще заспя, но знам, че като се събудя, няма да имам да свалям килограми в последния момент. Всичко зависи от момчетата. Те не са малки, професионални боксьори са”, сподели още един от най-успешните спортисти на България.