Спортът е виждал велики съперничества в историята: Мохамед Али и Джо Фрейзър, Джон Макенроу и Бьорн Бьорг, Аертон Сена и Ален Прост...листата може да продължи още дълго. В почти всички случаи, след като спортните герои приключват своята кариера, те намират много общо между себе си, сприятеляват се и си спомнят заедно за добрите стари дни.

Това обаче явно не се случва винаги. Представяме ви Анджело Моска – на 73 години, бивш атлет и играч по американски футбол, състезавал се в Канадската футболна лига между 1958 и 1972 година и Джо Кап – също на 73 години, също бивша футбола звезда, играл в Канада и в Националната футболна лига в САЩ.

Двамата са били в противниковите отбори по време на драматичния мач за Купа Грей през ноември 1963 година, когато започва и тяхната открита вражда. Причината: Моска нокаутира един от съотборниците на Кап, който напуска мача с мозъчно сътресение.

Моска и Кап трябваше да бъдат наградени по време на годишния официален обяд, организиран от Канадската футболна лига на 26 ноември, но очевидно не бяха забравили за враждата си от преди близо 50 години.

Кап реши да подари цвете на Моска в знак на примирие, но другият ветеран категорично отказа да вземе подаръка и засипа Кап с куп нецензурни думи.

При втория вече по-настоятелен опит на Кап да даде цветето, Моска удари своя съперник с бастуна си, след което двамата започнаха да се млатят на метри от своите колеги и гости. Въпреки че след приключването на футболната си кариера, Моска е бил професионален кечист, той пое няколко удара от Кап и се озова на земята.

В крайна сметка двамата ветерани бяха разтървани, а разочарованият Кап се извини за реакцията си пред гостите и подчерта, че се е опитал да „зарови томахавката“.