Агентът на Иън Торп Джеймс Ърскин отрече неговият клиент да е застрашен от това да загуби лявата си ръка. Ърскин внесе светлина по темата, след като олимпийската легенда влезе в интензивното отделение на болницата в Сидни за лечение.

„Той беше паднал, преди да влезе в рехабилитационния център, но още тогава претърпя операция. Оказа се, че тази операция е била неуспешна. Така че се наложи нова. Оттам произлязоха инфекции. Не бих определил тази операция като сериозна. Той е имал доста по-сериозни,” заяви Ърскин.

Той даде и подробности: „За съжаление, след втората операция, се появи инфекция. Смятаха, че са оправили всичко, след това той влезе в рехабилитационния център, а сега се оказа, че отново има инфекция, и затова е обратно в болницата. Не може да се отнасяш лековато към тези неща. Той е на интравенозна система. Има оттоци в рамото. Да, наистина е едно болно момче, но в крайна сметка състоянието му не е критично. Не е вече в интензивното, и въпреки, че положението е сериозно, не е ставало дума за вероятност да не може да използва ръката си, или нещо подобно.”

Сега в болницата, Иън Торп претърпя третата операция на проблемното си ляво рамо. От началото на годината, един от любимите спортисти на Австралия лекува депресията си.