28 спортисти и треньори бяха наградени от Министерството на физическото възпитание и спорта за постиженията им през 2011 година. Освен моралните призове под формата на почетни плакети, Свилен Нейков раздаде и парични премии на обща стойност 257 500 лева.

На церемонията в МФВС след речта на Свилен Нейков един по един бяха извикани борците Станка Златева, Елис Гури, Иво Ангелов, Радослав Великов и треньорите им. След това дойде ред на каякарите Станилия Стаменова, Даниела Недева и Беренике Фалдум, треньорът на Петър Стойчев - Красимир Туманов, който взе призовете и за двамата, боксьорите Тервел Пулев и Георги Андонов. По традиция МФС отдаде внимание и поздрави за успехите и спортистите ни с увреждания Стела Енева, Дечко Овчаров, Мустафа Юсеинов и Радослав Златанов.

На финала след серията от спортисти и треньори, плакетите си взеха Ивет Лалова и от името на Ваня Стамболова, треньорът й Георги Димитров.

В речта си пред специалистите, атлетите и медиите Свилен Нейков обяви, че от както той и екипът му са на власт, са повишени двойно заплатите на спортистите, треньорите и лекарите, че са увеличени премиите за световна титла от 20 000 на 35 000 лева.

„Нямаме възможностите на Азербайджан, но от 140 000 на 200 000 се вдигна премията за олимпийско злато. Гледаме към Игрите в Лондон, ще бъде направен държавен отбор, който ще бъде на различен целенасочен режим и с допълнително финансиране. Очакваме сформирането и на олимпийски щаб”, каза Нейков.