2 748 000 лева е бюджетът на Българския олимпийски комитет за 2012 година. Сумата бе гласувана на Редовното отчетно Общо събрание на централата преди обед. Председателят на БОК Стефка Костадинова благодари на държавата за отпуснатите 1 300 000 лева специално за участието на България на Летните олимпийски игри в Лондон през лятото и Първите зимни младежки олимпийски игри в Инсбрук през януари.

Световната рекордьорка в скока на височина разкри пред Гонг, че спортната екипировка на олимпийците ни на Мизумо ще бъде в бяло-зелено-червено, но пожела да запази в тайна подробности около официалните тоалети на представителите ни в Лондон 2012 на Агресия. В олимпийската ни делегация се очаква да бъде включен и Христо Стоичков.

Общото събрание на БОК продължи около 60 минути, като започна с минута мълчание в памет на Иван Славков и излъчването на филм за представянето ни на първия младежки зимен олимпийски форум в Инсбрук. Костадинова не скри, че страната ни изостава в броя на квотите за Олимпиадата в Лондон в сравнения с визите за Пекин по същото време, но тогава към момента сме имали квоти във волейбола и щангите, а сега очакваме още класирания от различни спортове.

От 84 членове на олимпийската ни централа, присъстваха 49. При всички гласувания имаше по един въздържал се, като бяха приети отчета за дейността на БОК за периода април 2011-март 2012 г., счетоводния отчет и доклада на одитора за 2011 г., доклада на Контролния съвет за периода април 2011-март 2012 г., програмата за дейността на БОК за 2012 г. и бюджета на БОК за 2012 година. На Общото събрание бе освободена Българска федерация по вдигане на тежести с председател Антон Коджабашев, която не осъществява дейност и не внася членски внос към БОК, а бе приета за член в олимпийската ни централа Българска федерация по вдигане на тежести с председател Неделчо Колев.

ВИДЕО: 2 748 000 лева за БОК, олимпийците ни в бяло-зелено-червено

източник: Gong.bg

Българският олимпийски комитет гласува и прие декларация за запазване статута на базата на НСА в Несебър, която ще бъде изпратена до председателя на парламентарната Комисия по образованието, младежта и спорта Огнян Стоичков.

По време на Общото събрание на БОК имаше изказвания на зам.-спортния министър Лазар Каменов, Белчо Горанов, Нонка Матова, Валентин Йорданов и Стоян Хранов за проблемите в родния спорт, финансирането и развитието. Последният пък разкри, че Стефка Костадинова е била от първите реагирали и подкрепили Стилян Петров, жест и реакция, от които д-р Михаил Илиев бил възхитен.

ВИДЕО: 2 748 000 лева за БОК, олимпийците ни в бяло-зелено-червено

източник: Gong.bg