Старши треньорът на ансамбъла при девойките Вяра Ваташка сподели, че промените, направени в съчетанията на момичетата след Европейското първенство, са ги успокоили. Грациите направиха много силно контролно състезание в тренировъчната зала на „Арена Армеец”, като показаха освежените си композиции, най-вече с 5 ленти.

Ансамбъл девойки, в състав Карина Димитрова, Жанина Георгиева, Александра Кьосева, Яна Момчилова, Маргарита Василева и Моника Заркова, се подготвя усилено за първото в историята Световно първенство по художествена гимнастика за девойки. Шампионатът ще се проведе от 19 до 21 юли в Москва.

„Днес децата играха много добре, направихме промени при лентите. Улеснихме някои колаборации, добавихме други, но не за сметка на трудността, повишихме я. Днес допуснаха една грешка на обръчите, но там също има една промяна и ще я отработим”, сподели Ваташка.

Четири грации и малкият ансамбъл с шанс да влязат в историята

„Предстои ни състезание в Гдиня (Полша) на 20-22 юни, след което заминаваме на лагер в Спортпалас във Варна, където ще участваме в турнира за приз Царица Маргарита, а след това е най-големият ни старт – Световното първенство за девойки в Москва.”

ансамбъл-девойки

източник: Adore Pirin

„След промените момичетата се чувстват по-сигурни, дано това да е бил проблемът. Може би малко късно ги направихме промените. За съжаление.”

„Не ни беше лесно след Европейското първенство, може би с промените в съчетанията, с много разговори, но не искам нищо да говоря все още, дай Боже, да са здрави само. Здравословно отново имахме проблеми с две от децата, едната не тренира една седмица, а другата четири дни. Надявам се само да са здрави, за да могат да тренират добре”, завърши Вяра Ваташка.