Шестата ветроходна регата „Св. Влас”, която се проведе в акваторията на Несебърския залив, вече има своите победители. Тридневното състезание бе изключително интересно и оспорвано за радост на организатори, гости и фенове на атрактивния спорт. Близо 30 екипажи дадоха всичко от себе си, за да завършат на призовите места и да докажат, че са най-добрите в своя състезателен клас.

След края на вчерашното (19.07) последно морско приключение станаха ясни и резултатите в крайното класиране.

„Приморско” зае първо място в състезателен клас „IRC cruiser”. На второ и на трето място съответнo се наредиха „Лодоз” и „Съндаунър”.

Победител в клас „IRC racer” е „Елан 410”, следвана от „УиндУолкър” и „Екстази”.

Номер едно в клас „Свободен – Рали” е „Савой”, втори са „Сириус”, а трети – „Пилигрим”.

След определянето на първенците в регатата последва и официалната церемония по закриването и награждаването, която се състоя в луксозната атмосфера на най-голямото яхтено пристанище у нас - „Марина Диневи”. Победителите в класовете „IRC cruiser” и “IRC racer” - „Приморско” и „Елан 410” получиха скъпи маркови часовници от SEIKO Velatura, а заелите призово място в клас “Свободен - Рали” – “Савой” грабнаха Купата на Mobiado. Носителят на Купа Диневи – “Елан 410” с шкипер Георги Михов - бе определен след специално комплексно класиране, включващо всички състезателни класове.