Ветеринарният лекар д-р Никола Досев дари част от екипировката на отбора на ГПЧЕ“Екзарх Йосиф“-Разград по бадминтон.

Десислава Танева, Лидия Русева, Даниела Стоянова и Елина Христова са шампионки на страната, в понеделник, 5 май, заминават за Китайско Тайпе, където ще представят България в Световните ученически игри заедно с юношески отбор от Русе. Ръководител на групата е учителката по физкултура в ГПЧЕ-Разград Невена Иванова, съдия в турнира ще е Цветан Танев от спортен клуб „Бадминтон“-Разград. Световните ученически игри са от 6 до 12 май. В предварителната група разградчанки са с тимовете на Китай, Швеция, Шотландия и Бразилия.

Няколко спонсора са осигурили участието на момичетата от Разград в световния форум. Част от парите за самолетните билети са от община Разград, от фирма „Амилум“ също са отпуснали средства. Българската федерация по бадминтон е осигурила анцузи и по 5 тениски за всяка състезателка, вторият анцуг е от ГПЧЕ. Дарението на д-р Никола Досев е на стойност около 1300 лв., той е закупил маратонки, екипи – блузи и поли, както и термобеци – раниците, в които си носят ракетите. Д-р Досев уточни, че сред мотивите му да помогне бил фактът, че големият му син проявил интерес към този спорт, а в отбора на ГПЧЕ играе дъщеря на служител в неговата фирма. Всеки лев в спорта е добра кауза за бъдещето на нашите деца – каза още д-р Досев на официалното изпращане на момичетата.

От директора на гимназията Пейчо Георгиев младите спортистки получиха и трибагреник, както и значки на ГПЧЕ, които да раздават на своите съпернички.