Гросмайстор Веселин Топалов вече води усилена подготовка за Мача на претендентите за световната титла по шахмат срещу Гата Камски, който започва на 17 февруари в зала 6 на Националния дворец на културата в столицата. Цената на билетите е 10 лева, а пакетът, който включва билети за всички 8 партии на състезанието, ще струва 60 лева.

„Подготовката на Веско започна около 10-11 януари. В нея се включи и първият му секундант Иван Чепаринов. Готвят се в Саламанка, а в понеделник ги очакваме тук. Не бих казал, че напрежението се покачва, но има доста организационни неща, които вървят по график. Надяваме се и Веско да е във форма, и да се получи празник за български спорт. Ако гледаме от шахматните състезания, това е най-голямото състезание организирано в България през годините. Много рядко сме имали такова щастие да видим мач между двама претенденти в полуфинал за Световната титла. Интересът ще е огромен в цял свят. Мисля, че 10 лева е добра цена, защото идеята е все повече хора да видят тези звезди на световния шахмат. Според нас това е една достъпна цена”, сподели пресаташето на Топалов Живко Гинчев за Гонг.

Претендентският мач Топалов-Камски ще определи съперника на световния шампион Вишванатан Ананд за двубоя за титлата, който трябва да се играе до края на годината.