Гросмайстор Веселин Топалов – лице и посланик на Националната кампания „Аз обичам спорта”, гостува на децата от 25-о ОДЗ „Изворче” в Банкя. Той беше придружен от президента на Европейския шахматен съюз и на родната централа Силвио Данаилов. Двамата останаха очаровани от възпитаниците на детската градина.

Близо 150 деца от 3 до 7 години, организирани по възрастови групи, участваха в спортен празник, на който демонстрираха наученото от своите педагози. Малчуганите нагледно доказаха, че възпитанието към спорт и придобиването на двигателна култура започват от най-ранна детска възраст. Те показаха хореография на мажоретките, различни гимнастически упражнения, щафетни игри и футболна демонстрация.

18-ят световен шампион по шахмат остана трогнат от вниманието на децата, които го наобиколиха за автографи и картички на Националната кампания „Аз обичам спорта”.

„За мен е не само удоволствие, но и задължение да подкрепя кампанията на МФВС „Аз обичам спорта”, защото така поощряваме формирането на спортни навици в децата”, категоричен бе големият шахматист и обеща пак да гостува на децата в Банкя.

Като на истински празник всяко докоснало се до Веско Топалов дете си тръгна с различни подаръци - спортни уреди, предоставени от МФВС и партньора на кампанията.