24 часа остават до официалното откриване на Мача на претендентите между Веселин Топалов и Гата Камски – полуфинал за световната шахматна корона. Двамата съперници на черно-бялата дъска се разминаха и не успяха да се засекат в Зала 6 на НДК ден преди старта на битката.

Първи на оглед отиде американският гросмайстор от татарски произход. Камски, с част от екипа си, стриктно огледа залата и изяви претенции част от кабините за превод да бъдат затворени, нещо което предстои да бъде направено в началото на партиите. При нови претенции и изисквания от страна на Гата, има разбирателство, те да бъдат представени на организаторите писмен вид.

Веселин Топалов пък ще направи последен оглед и проба на мястото на шахматната битка по-късно днес.

Председателят на Международната шахматна федерация и президент на Калмикия Кирсан Илюмжинов пристига у нас в 11:40 часа, след което по обед ще присъства на валидирането на специалните марки за Мача на претендентите, което ще бъде в Зала 6.

По-късно пък предстои и първа среща с журналисти на Топалов и Камски. Началото на сблъсъка ще бъде от 18:00 часа в понеделник, а първата партия е във вторник, когато първият ход ще бъде направен в 15:00 часа.