Националният ни треньор по плуване Веселин Суров заяви, че е радостен, че в плуването ни навлиза ново поколение, което се опитва да влезе в елита.

„Успешна година за плуването. Има предпоставки за добри резултати, стига да запазим хората да работят в България. Ето например питате Нина Рангелова дали ще заминава за Щатите, аз не смятам, че това е най-доброто за нея. Макар там да е примамливо, не всеки е станал плувец. Мишо не е такава звезда, каквато е тук за нас. Мишо Александров още не е чувал българския химн в негова чест и няма и да го чуе, както замина за Щатите. Хиляди състезатели никога не са си сменяли флага. За мен беше обидно неговото решение. Трябва да се прекланяме пред тези, които остават в България”, заяви Суров коментирайки и факта, че най-добрата ни плувкиня в момента Нина Рангелова има предложение от американски университети.

„Годината е много успешна за нас. На Европейското бяха подобрени много лични постижения и рекорди. Мисля, че като федерация си изпълнихме плановете за 2008 година. Доволни сме, че постигнахме това, за което се борихме цяла година”, пък каза генералният секретар на родната централа по плуване Таня Богомилова, а по повод решението на Михаил Александров да се състезава за САЩ заяви:

„Мишо Александров има наказание за една година от международната федерация. Ние не сме го наказали, ние го пуснахме. Такива са правилата. Нашата федерация нямаше нищо против да го пусне, но той постъпи некоректно, защото не бяхме уведомени.”