Старши треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика Весела Димитрова заяви, че момичетата са доста далеч от оптималната форма, но е доволна от психическата им устойчивост и желанието да се преборят за първото място на Световната купа в София.

Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова вчера допуснаха грешки на пет обръча, но днес играха силно на три ленти и две топки и станаха първи в многобоя пред родна публика.

"Винаги може и още, и още и ще съм доволна, когато и момичетата са перфектни, така че работим за това ежедневно. Все още сме доста далеч от оптималната форма и от начина, по който те могат да играят. Затова работим и съм наистина доволна днес от психическата устойчивост и желанието, което те показаха, за да се преборят за първото място. Знаете, че съчетанията с топка и лента крият страхотни  рискове, така че наистина съм доволна, защото бях им поставила задача какво да направят в съчетанието и го изпълниха, което така показва едно израстване в тяхната подготовка", каза Димитрова.

"България, както знаете, е школа и световен лидер в гимнастиката, но всички конкуренти работят и всичко е възможно на едно състезание. Наистина конкуренцията, специално при ансамблите и при индивидуалното, е наистина жестока, така че една грешка може да те извади от осмицата дори", добави треньорката.

"За нас всяко едно състезание е като предходното. Наистина много ни се повториха емоциите, абсолютно всичко и много се радваме, че успяхме пак да завоюваме златния медал. Новите ни съчетания са доста по-динамични и доста по-сложни. Ние работим за това и се надяваме утре да ги покажем по  най-добрия начин", заяви гимнастичката Камелия Петрова.

Утре ансамбълът на България ще се бори за отличията и на финалите на отделните уреди.