Състезателката по художествена гимнастика Вера Сесина, която вече е на 23 години, не даде точен отговор кога смята да се откаже от професионалния спорт. Рускинята обаче все още е част от елита в този спорт и не смята да се даде лесно на по-младите си конкурентки.

„Много хора шушукат, че тази година ще премине под знака на съперничеството с Евгения Канаева. Но ние преди всичко се борим първо със себе си. Която от двете играе без грешки, тя ще спечели. Въобще, вътре в отбора конкуренцията е доста по-силна, отколкото международната. В Русия има много талантливи момичета”, сподели състезателката.

„И съдиите имат лични пристрастия. Като цяло нашият спорт е субективен. Когато се поставят новите композиции в началото на годината, се опитваме да изберем музика, която да е различна. През този сезон, всичките ми изисквания за съчетанията бяха удовлетворени”, сподели Сесина, която играе на песен от Бийтълс, както и от рок-операта „Исус Христос – суперзвезда”.

„Всичко при мен е свързано с художествената гимнастика. Вече съм на 23 години, а през 2012 ще съм на 26. Трудно е да се конкурирам с младите, ако тренирам един ден както тях, на следващия ден ще трябва само да лежа. За мен здравето е по-важно сега, отколкото олимпийския медал”, добави рускинята.