Две от най-известните ни лекоатлетки, които се завърнаха на пистата след две години отсъствие, заради допинг наказание Венелина Венева и Ваня Стамболова заявиха, че най-важното за тях е именно, че участват в състезания.

„Радвам се много, че стартирах. Това за мен е първата стъпка. Резултатът няма значение. Много е трудно. В скоковите дисциплини има малко проблеми на психична основа. При мен нямаше това, а невероятна тръпка, която не е уплаха, но превъзбуждане на организма. Надявам се скоро да си върна старото скачане. Чувствам се добре, физически здрава”, сподели Венева след участието си на турнир в сектора за скок на височина в Гърция.

Колкото до това дали е имала предложения за смени треньора Георги Димитров, Венелина каза: „Никой не ми е задавал този въпрос. Просто аз не съществувам за тях. Да се откажа имах предложение (от Асен Христов, вметва Георги Димитров), да не се говори с лошо за мен и т.н., но аз така и не можах да го разбера.”

„И аз изпитах огромно вълнение отново да се състезавам. Дори усещането беше много приятно, защото след толкова време отсъствие си припомних чувството от едно време. Доволна съм от стартовете. От резултата малко не съм доволна, но поне бих моите конкурентки. Отразяват се различно, но май сме свикнали”, пък коментира Ваня Стамболова, която също се пусна на турнири в Гърция.