Новият мениджър на изтърпяващите допинг наказание Венелина Венева, Ваня Стамболова и Теодора Коларова- Георги Павлов призна, че в момента е ангажиран изцяло с проблема как да бъдат върнати парите за участия на Венева за да се възстановят правата й. 

„ Сумата е около 20-22 хиляди долара. Ясно е, че Венелина е взела тези пари, но за двете години ги е изхарчила и няма откъде да ги възстанови. Въпреки, че е на 34 години, тя, Ваня, Момчил Караилиев и Ивет Лалова са надеждите ни за добро класиране за Световното през лятото в Берлин. Парите трябва да се върнат на организаторите на 6 или 7 турнира, в които Венелина е скачала. Има варианти да се преговаря с тях при опростяване на тези средства ние да обещаем безплатно участие.

Президентът на федерацията Карамаринов има много контакти и ще съдейства. Бившият мениджър на Венева- Хари, който сега работи със звездата в сектора скок на височина Бланка Влашич даже в момента преговаря с организаторите на „ Банска

Бистрица”, където сумата е значителна. Хари, който е съпруг на Нора Иванова е там с Бланка и съм сигурен, че ще направи всичко необходимо.”-разкри пред Гонг мениджърът Георги Павлов.

Той обясни, че няма краен срок за връщането на парите от участия на Венева, в момента, в който тя събере всички документи,че не дължи нищо, правата й ще бъдат възстановени.

Иначе наказанията изтичат през април, дали трите лекоатлетки ще изчистят имената си и отново ще се гордеем с медалите им, само времето ще покаже…