След доброто начало за страната ни в първия ден от Световното първенство по лека атлетика в зала “Атъкьой Арена” (Истанбул), последваха и две разочароващи представяния. Венелина Венева-Матеева (скок височина) и Петя Дачева (троен скок) отпаднаха в квалификациите на своите дисциплини.

Разочароващо представяне направи Венелина Венева-Матеева, която записа три фаула на 183 сантиметра. Националката ни пропусна първата височина от 178 сантиметра, а следващите й три скока се оказа неуспешни, с което рано-рано отпадна от надпреварата.

Българката остана далеч от най-доброто си постижение за сезона от 194 сантиметра. Квалификационната норма за класиране на финала в Истанбул е 195 сантиметра.

Венелина Венева и Петя Дачева отпаднаха рано-рано

източник: Reuters, Gong.bg, Станислава Кръстева

Състезателката на троен скок Петя Дачева също не успя да преодолее квалификациите на. Българката завърши на 11-а в първата серия, с резултат от 13,65 метра, което е и нейно лично постижение за сезона.

“Много ме е яд, защото бях много добре, чувствах се страхотно. Можех, имах шансове за финала, не отричам. Днес имах шансове, забравих за всичко, краката ми вървяха. Едва на третия опит успях да вложа всичко в себе си и да направя добър скок, но за съжаление беше фаул”, заяви Дачева.