Венелина Венева-Матеева спечели титлата в скока на височина на държавното първенство по лека атлетика в зала, което се провежда в Добрич.

Състезателката на СК Венелина Венева постигна 194 сантиметра, с което покри исканата квота за участие на европейското първенство в зала в Прага през март и за световното първенство на открито в Пекин през август.

Венева е втората българка в дисциплината с покрит норматив. Мирела Демирева има 192 см през сезона. За Венева-Матеева това е шеста национална титла в зала и четвъртата поредна.

Златозар Атанасов (Локомотив, Пловдив) стана шампион в в скока на дължина, след като вчера триумфира в тройния скок. Той направи само един успешен опит от 7.54 метра, който му беше достатъчен за победата.

Втори се нареди Даниел Анков (АК Плевен 2014) със 7.34 метра, а трети е Юри Божерянов (ЦСКА) със 7.09 метра. Милен Вълканов (Берое, Стара Загора) победи на 60 метра с препятствия при мъжете с 8.30 секунди.

Той изпревари Цветомир Киров (Лудогорец,Разград), който финишира за 8.32 секунди. Трети завърши Александър Александров (ЦСКА) с 8.44 секунди.

Елена Митева (Супер спорт-Варна) пък защити титлата си при жените, след като подобри личния си рекорд на 8.60 секунди.

Вицешампионката от петобоя Ива Александрова (ЦСКА) се нареди втора с 8.84 секунди, а победителката от петобоя Ива Димова (КЛАСА) се окичи с бронза след 9.25 секунди. Велин Коваленко (Берое) стана шампион на 800 метра в зала. Атлетът от Стара Загора финишира за 1.55.39 минути.

На второ място се нареди Стоян Владков (Добруджа) с 1.56.01 минути, а трети завърши Сава Тодоров (Дунав) с 1.58.76 минути./БТА