Българинът Венелин Венков достигна до финала в категория до 55 килограма на силния турнир по класическа борба „Владислав Питлашински” в Полша.

Венков постигна пет победи, а в спора за титлата ще срещне Арсен Ералиев (Киргизстан). В елиминациите той стартиртира с успех срещу Олексей Вясилец (Украйна) с 2:0 части, а след това се справи с друг украинец Вунгар Рахимов с 2:1. На четвъртфиналите българинът преодоля и грузинеца Зурат Мучарашвили с 2:0, а на полуфиналите той се наложи над Иван Нузау (Беларус) с 2:1.

В същата категория Александър Костадинов загуби в осминафиналите с 1:2 части срещу Томас Ронинген (Норвегия).

При 66-килограмовите Пламен Петров загуби на четвъртфиналите от Юрий Денисов (Русия ) с 0:2 части, след като записа победи над Руслан Тименбаев (Киргизстан) с 2:0 и над португалеца Уго Пасос също с 2:0.

В категория до 84 кг. световният шампион Христо Маринов стартира с успех срещу Азат Бейшебеков (Литва) с 2:0, но на осминафиналите бе спрян от Виктор Сасуновски (Беларус) с 0:2.

При тежките до 120 кг. Иван Иванов достигна до четвъртфиналите. Той стартира успешно срещу Владимир Бердик (Беларус) с 2:0, после надви и унгареца Юсуп Нунаю също с 2:0. На четвъртфиналите обаче Иванов претърпя поражение от иранеца Дарзи Башир Бабджанзадех с 0:2.