Елена Великова и Алекс Желев затвърдиха отличното представяне на българските състезатели в днешния ден на Световната купа във Варна. Смесената ни двойка в състезанието по акробатика изигра впечатляващо съчетание в балансовата надпревара и с общ сбор от 54.900 точки се нареди на 5-то място в квалификациите. Това означава, че дебютантите на голямо състезание и каращи своя първи сезон при мъжете и жените български таланти ще участват в утрешния финал.

„Днес играхме по-добре от вчера и съм много доволна от представянето ни“, сподели Елена, а Алекс допълни: „Честно казано имаше притеснение преди да излезем, но това не повлия отрицателно на изпълнението. Ние сме един прекрасен екип с прилично строг треньор (б.р. Мариян Габровски). Заедно играем от две години и нещата се получават.“

По-рано през деня Ралица Милева се класира за финала на греда, а снощи Валентина Рашкова постави началото на отличните резултати на нашите състезатели, преодолявайки квалификациите на успоредка.

Финалите на Световната купа започват утре, 9 май, в 12:30 часа в Двореца на културата и спорта във Варна. Входът за зрители е 5 лева.

Преди разпределението на медалите при мъжете и жените ще станат ясни и всички шампиони в Международния турнир за подрастващи. Състезанията при тях започват в 8 сутринта.