Бронзовият медалист от Пекин Радослав Великов заяви, че това е най-трудно спечеленият му медал. Едва поел въздух след напрегната среща с Намик Севдимов от Азербайджан, Руди застана пред микрофона на Гонг.

„Трудно, трудно спечелен медал. То по принцип няма лесен, но ми беше още по-трудно, заради тази травма”, бяха първите думи на бореца ни.

„Познавах добре първия си съперник, но имах страх от крака. Той ми взе две точки във втората част, помислих, че е стъпил отвън, погледнах времето, а той не беше стъпил, премести ме и му дадоха точката. След това направих всичко възможно да обърна срещата, но … след това в третата вече нямах толкова много сили. Грешки, груби грешки”, коментира загубата си в първия кръг (осминафинали) от Хенри Сехудо (САЩ) с 1:2 части (1:0, 2:3, 3:4) българинът.

„Ами боли ме крака, не знам. Надявам се да не е нещо по-сериозно. След срещата с американеца, още повече ме заболя”, добави Великов.

„Побеждавал съм ги, но тук е Олимпиада и напрежението е много голямо. Поздравявам цяла България”, сподели още пред Гонг бронзовият медалист от Пекин в категория до 55 килограма.