Една българска победа и три категорични поражения маркираха сутрешния сеанс на схватките по борба на Европейските игри в Баку. Единствено Радослав Великов в категория до 61 кг преодоля първия си съперник, докато Димитър Кумчев (125 кг), Георги Средков (до 86 кг) и Мирослав Киров (до 70) ги сполетяха тежки загуби.

Великов разгроми литовеца Шарунас Юрцис с 12:2 точки на осминафинал, но този съперник едва ли е критерий за класата на българина. На четвъртфинал Руди ще се бори с Ясин Реджалари от БЮР Македония. Димитър Кумчев отпадна на осминафинал в категория 125 кг в свободния стил на Европейските игри в Баку. Кумчев беше сразен с 0:6 точки от поляка Роберт Баран. Полският борец имаше тотално превъзходство и още от самото начало поведе с 2:0 точки. Така българският представител при най-тежките чака евентуално изтегляне на репешаж, ако Баран стигне до финал.

В категория до 86 кг при свободняците Георги Средков се представи по идентичен начин- поражение още на 1/8-финал от представителя на домакините Нурмагомед Гаджиев с 14:2 точки. Без видими шансове за успех в самта схватка, Средков чака евентуално изтегляне в репешажите, ако Гаджиев продължи до финал. Не по-различно беше и положението в категория до 70 кг, където Мирослав Киров отстъпи на осминафинал от поляка Магомедмурад Гаджиев с 0:5. Киров беше пред туш в един момент от схватката, но се спаси и все пак загуби по точки. Следващият съперник на Гаджиев е Руслан Дибиргаджиев от Азербайджан./БТА