Радослав Великов вече е на финал на Европейското първенство по борба в Баку. Родният представител в категория до 55 кг преодоля всичките си опоненти и ще се бори за титлата срещу азера Махмут Магумедов.

Великов преодоля украинеца Юрий Лебенев (2:0 част), след това прегази Витас Чумаков от Литва, отново с 2:0 част. На полуфинал в изключително оспорвана схватка надделя над руснака Виктор Лебедев с 2:1 части – 2:0, 0:1 и 1:0 след жребий.

Много приятна изненада е завърналият се след отсъствие Михаил Ганев, който се класира за полуфинал в категория до 84 килограма. В спор за място на финала той ще срещне руснака Уришев. В предварителния кръг Ганев надделя над Радослав Марчинкиевич от Полша с 2:0 части, на осминафинал със същия резултат би Витас Звирбулис от Литва, а на четвъртфинал взе реванш срещу Ибрахим Алдатов от Украйна, като го победи с 2:1 части. Преди четири години Алдатов пребори Ганев в Гуанджоу, но сега българинът взе реванш.

В категория до 66 килограма Исмаил Реджеб загуби от Гаджиев от Русия, след като бе ощетен тотално от съдиите, след 1:2 части.

При тежките до 120 килограма Димитър Кумчев загуби на четвъртфинал от турчина Шакироглу и сега чака дали ще бъде изтеглен за битка за бронзовите медали.