„Хем съм щастлив, хем съм тъжен. И от двете по малко”, заяви за Гонг от Баку сребърният медалист за България от Европейското по борба Радослав Великов.

„Във втората част противникът ме изненада. Трябва да работя върху този прийом. От там тръгнаха всички проблеми. И аз не знам какво стана в третата част. Тъкмо така ще имам повече стимул да тренирам занапред. Поздравявам моята съпруга Ралица и всички приятели”, добави още Руди Великов.

Бронзовият ни медалист Димитър Кумчев бе изключително развълнуван след успеха: „Много съм радостен. Това ми е първи медал от голямо първенство. Щастлив съм от успеха. Очаквах много тежко състезание, каквото и беше. Нещата се развиха добре за мен.”

Другият ни национал, който стигна до бронза Михаил Ганев също коментира постижението си: „Радвам се много. Контузиите ми пречеха да се бора така, както искам. Дадох всичко от себе си. Дойде и моят момент. Сега се надявам да няма травми и продължавам да се готвя за Олимпиадата. Срещата започна трудно, но успях да се справя. Много съм щастлив. Следващият път дай Боже да съм по-напред. Надявам се и аз занапред да стигна финал и до златния медал.”