Традиционният Великденски турнир отново зарадва стотици деца, като за първи път бе и с международно участие. Над 450 възпитаници от 32 дома за деца в риск и центрове за настаняване от семеен тип в цялата страна премериха сили в зала "Арена Армеец" в седем вида спорт - баскетбол 3 на 3, тенис на маса, лека атлетика, мини футбол, бадминтон, волейбол и таекуондо.

За първи път в състезанията участваха и 15 сирийски деца от центровете за временно настаняване на бежанци в София.

Сирийчетата бяха истински щастливи да присъстват на подобен фестивал, да спортуват и да бъдат част от Великденския празник. За тях това бе истинско преживяване, допълнено с класиране на четвъртфинал в турнира по футбол. Тази надпревара се оказа и най-оспорвана, във финала отборът на Брацигово надигра Стара Загора с 2:0.

Комплексен победител е Дом "Овча могила", втори са децата от Дупница, а трети в общото класиране се наредиха представителите на Дом "Надежда" от Белоградчик. Всички призьори в отделните спортове си тръгнаха с много награди, сред които спортни пособия, фланелки и сувенири. Медалистите бяха щастливи да получат своите отличия лично от спортните легенди Стефка Костадинова и Йорданка Благоева, а футболистите бяха поздравени и получиха ценни напътствия от знаменития треньор Димитър Пенев.

"Радостна съм да видя толкова много щастливи лица тук в залата, толкова много приятели на спорта. Желая ви много здраве, успехи и да не се отказвате от желанието да бъдете на върха, да станете олимпийски шампиони," каза в приветствието си към малчуганите председателят на БОК Стефка Костадинова.