Въпреки протестите на много хора, както и споровете по повод незадоволителното заплащане в женския еквивалент на американски футбол за момичета по бельо (Lingerie Bowl) през тази година ще се състои. Мачовете стартират на 31 януари.

Полуголият вариант на този спорт има традиции - съществуват десет отбора от добре изглеждащи девойки, но досега те се състезаваха – тичаха и се “бореха”, само на полувремето на финала на първенството Super Bowl. През годините в мачовете бяха включвани популярни секссимволи като Ейнджи Евърхарт, Джени Макарти и Трейси Бингам.

Адвокатите на няколко от водещите състезателки от тази лига подадоха протест във връзка с ниското заплащане на момичетата, но ръководството обеща да се постигне компромисно решение, което да позволи мачовете да се провеждат.

Срещите се гледат от милиони зрители, още повече, че дамите правят голямо шоу, особено за мъжките очи.

Много от състезателките обаче недоволстват и от мястото на провеждане на надпреварите – нудистки плаж във Флорида.

“Нямам нищо против нудистите, но ние с момичетата се борихме много с “негативните стереотипи”. Мисля, че не трябва да се усложнява ситуацията с този нудистки плаж”, заяви една от спортистките по бельо.

Представител на компания Horizon Productions, която е организатор на Lingerie Football League, заяви, че стотици красиви модели са изразили желание за участие в лигата.