Ваучер на стойността на нискотарифните двупосочни самолетни билети ще получи всеки участник в софийския маратон, който от тази година вече е с  името WIZZ AIR София Маратон. Месец преди 34-ото издание регистрираните  до момента са над 1300 атлети. На всеки от тях авиокомпанията ще даде по един еднократен ваучер на стойност 20 евро, който може да се използва в  рамките на година за закупуване на самолетен билет до желана дестинация. Наред с това участниците ще получат още пончо, фланелка и възпоменателен  медал от състезанието. Бонусите са предвидени за стартиращите в  основните дисциплини: класически маратон 42.195 км, полумаратон 21 км и 10.5 км, докато за масовия или тъй наречен „младежки старт“ на 3 км наред с призовете за най-бързите са осигурени и награди от традиционната  томбола.

И тази есен Маратон София е част от инициатива „София – Европейска  столица на спорта“. Регистрацията е отворена до 8 октомври 2017 г., а самият старт е на 15  октомври пред Националния стадион „Васил Левски“. Маратонът запазва  рекордния награден фонд от 60 000 лв, като най-бързите в класическия маратон при мъжете при жените ще получат по 8000 лв.

Много статистика, карта с трасетата, подробна информация, начини на  регистрации и получаване на номера, както и снимки от предишните издания  ще намерите в официалния сайт на маратона: www.marathonsofia.com, на  www.sofia2018.bg и в специалната Facebook страница за събитието.